TWENTE.jpg

Voor meer informatie neem contact op met:

Astrid Beltman

a.beltman@vuenschede.nl

053 432 33 04

plattegrond_gieterij parkeren.jpg

KRACHT on Tour Twente

 

Op 17 november van 13.00 uur – 17.00 uur vindt het ‘Kracht on Tour Twente’ FIFE Event plaats in Prismare in Enschede

Het doel van het ‘Kracht on Tour Twente’ FIFE Event is om jou te inspireren je talenten, doelen en dromen te ontdekken én om stappen te blijven zetten. Denk daarbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag. Daarnaast is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een bedrijfsbezoek of een werkervaringsplek. En natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen kun je leuke en leerzame workshops volgen. Kom, doe mee, wissel je ervaringen uit met andere vrouwen en vergroot je netwerk!

Cabaretière Nathalie Baartman (Borne, 2 september 1973) zal voor jou op de voor haar kenmerkende droog komische wijze zingend en vertellend haar visie op ‘de kracht van vrouwen’ over het voetlicht brengen.

Praktische informatie:
‘Kracht on Tour Twente’ FIFE Event

17 november van 13.00 uur – 17.00 uur
Prismare, Roomweg 167D, Enschede Bushalte Lonnekerspoorlaan Prismare (halte voor de ingang)

Parkeergelegenheid aan de Roomweg (gratis)

Programma:

12.45 uur Inloop en registratie
13.00 uur Muzikale ontvangst door cabaretière Nathalie Baartman
13.15 uur Welkomstwoord Kracht on Tour Twente by FIFE
13.30 uur In gesprek met de wethouders en ondertekenen convenant

13.45 uur Workshopronde 1
14.45 uur PAUZE / Informatiemarkt
15.00 uur Workshoprode 2
16.05 uur KRACHT sketch Nathalie Baartman en kort interview
16.20 uur Inspiratiegesprek met drie KRACHT vrouwen Presentatie Magazine
16.35 uur Presentatie Magazine
16.45 uur Voorproefje "Tot het komt" van theatergroep De Nieuwe Koning
17.00 uur Afsluiting en borrel


Workshops
Er zijn zes workshops die in twee rondes worden aangeboden. Bij inschrijving mag je twee workshops kiezen die jij op donderdagmiddag 17 november graag wil volgen. Meld je op tijd aan want sommige workshops hebben maar een beperkt aantal plaatsen.

Wat is Kracht on Tour?
Minister Jet Bussemaker wil op landelijk en regionaal niveau aandacht voor de financiële positie van vrouwen. Met ‘Kracht on Tour’ streeft zij er naar dat vrouwen zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid en een sterkere positie in de maatschappij hebben. Inmiddels zijn er diverse regio’s in Nederland al Kracht On Tour events georganiseerd en deals gesloten met diverse gemeenten, welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, bedrijven, vrouwennetwerken en maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties. De resultaten zijn positief. Nu is het de beurt aan Twente ...

Wat is een deal?
Deals zijn afspraken tussen lokale organisaties. Deals gaan over het creëren van kansen voor vrouwen richting activering en kansen op de arbeidsmarkt. Deals kunnen betrekking hebben op (snuffel)stages, werkervaringsplaatsen, bedrijfsbezoeken, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden, flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Samenwerkingsverbanden tussen organisaties kunnen ook een deal zijn. Daarnaast training, coaching en advies of het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap. Deals kunnen ook over media aandacht voor bewustwording van het belang van financiële zelfstandigheid van vrouwen gaan.

Graag tot ziens op donderdagmiddag 17 november! 

Astrid Beltman
M-Pact - Educatie / Volksuniversiteit Enschede
053 432 33 04
a.beltman@vuenschede.nl
06 835 95 698

 

Schermafbeelding 2016-09-12 om 13.42.12.png