Deals Regio Den Haag:

 

In Den Haag zijn onder andere de volgende afspraken gemaakt:

 

PARTICIPATIE EN WERKGELEGENHEID

Ter opvolging van de Participatiewet, die januari 2015 in werking trad, bemiddelt Randstad HR Solutions mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook helpt Randstad bij het maken van een goed CV en bij presentatietechnieken.

Het fietsverhuurbedrijf DU Nord Rijwielen biedt vrouwen mogelijkheden voor betaald werk. En wil dit samen met het WGSP Den Haag oppakken. Binnenkort lanceert DU Nord de 300ste Haagse stadsfiets.

VSC Schoonmaakdiensten Vrolijk Dienstengroep heeft 6 vrouwen kunnen plaatsen in het kader van Kracht on Tour Den Haag.

Stichting Jeugdwerk Den Haag zoekt een vrouw die het mannelijke bestuur kan komen versterken. En roept vrouwen op actief te worden in besturen.

 

SCHOLING EN COACHING

Stichting Yasmin en Xtra Welzijn bieden 1000 werkbegeleidingstrajecten voor vrouwen aan. Daarmee helpen ze vrouwen barrières op te heffen, die hen belemmeren aan het werk te gaan.

ROC Mondriaan verzorgt MBO-onderwijs, taallessen en educatie. Samen met X-tra helpt Mondriaan vrouwen vooruit. Onder andere met workshops voor ondernemers.

Het bedrijf Koolactivities doet aan wandelcoaching en nodigt vrouwen uit mee te wandelen om ze te gidsen, verbinden en door te verwijzen.

Stichting Arrasya, die emancipatie, integratie en participatie bevordert van Nederlands- Turkse vrouwen in Nederland, biedt een empowermenttraining aan voor 60 vrouwen.

Stichting MOOI faciliteert ruimte voor met name moeilijk bereikbare vrouwen om zich te ontwikkelen en meer kans te maken op de arbeidsmarkt. MOOI organiseert Talent events en stimuleert vrouwelijk ondernemerschap.

Vrouwenorganisatie Stichting Sarita organiseert verwendagen, zodat vrouwen leren hun eigen krachten te ontwikkelen. Ze halen zo vrouwen uit hun isolement en maken ze weerbaarder.

Nederlandse Financierings-Maatschappij voor OntwikkelingslandenDe directeur HR van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) biedt een rondetafelgesprek aan vrouwen om uit te wisselen over hoe je je kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten.

 

NETWERKEN

Het Haagse communicatiebureau Smith Communicatie wil Vrouwen in de lift organiseren bij MKB Den Haag, dat de belangen van ondernemers in Den Haag behartigt. Dit in navolging van het succesvolle Jongeren in de lift.

Ontzorgbureau Seaside Services wil een netwerkavond organiseren en 25 vrouwen naar binnen halen bij het startersnetwerk Start me Up.

De website Oog op Scheveningen laat vrouwen hun eigen verhaal vertellen en presenteert die op OogopScheveningen.nl. Zo bieden zij vrouwen een podium. Ook benaderen ze collega-sites in Nederland om dit initiatief na te volgen.

Het netwerkplatform Haagse Vrouwenzaken wil samen met MKB Nederland en de Haagse Business club vrouwen begeleiden en in contact brengen met werkgevers.

Wethouder Karsten Klein, in Den Haag verantwoordelijk voor stedelijke economie, zorg en havens, nodigt 6 vrouwen uit voor een lunch met 3 werkgevers uit zijn eigen netwerk. Hiermee wil hij vrouwen helpen hun weg op de arbeidsmarkt te vinden.

 

ONDERNEMERSCHAP

Succesvolle Praktijken organiseert een netwerkbijeenkomst en helpt 3 vrouwen verder met de groei in hun eigen bedrijf.

E.P. Professional Presentation helpt bij het opzetten van een eigen bedrijf. En laat zien wat de kracht van een goede presentatie is.

PEP Den Haag

PEP Den Haag gaat inspiratie- en netwerkbijeenkomsten organiseren voor vrouwen. Wilt u weten wanneer deze zijn? Neem dan contact op!

 

 

Contactpersoon Gemeente Den Haag

Sjulaika Jarbandhan

sjulaika.jarbandhan@denhaag.nl